Persoonlijk | Over mij

Een professionele trouwambtenaar

Trouwambtenaar: hoe word je dat? Hoe vaak me dat niet wordt gevraagd!
In mijn ogen bén je een trouwambtenaar. Voor mij is het een vak waar ik al mijn talenten in kwijt kan en waarbij ik me er zeer van bewust ben dat je ook op al die terreinen moet uitblinken om een écht goede trouwambtenaar te zijn.
Het is een hele bijzondere en eervolle taak, omdat je een bijdrage mag leveren aan een van de belangrijkste momenten van een mensenleven. Een emotioneel moment, wat niemand onberoerd laat. En waar ik mij met hart en ziel voor inzet, omdat ik iedere keer weer dankbaar ben dat ik als trouwambtenaar zo dichtbij mag komen. Met woorden en gevoel jullie en jullie gasten tijdens de ceremonie mag raken. Een eerbetoon mag verzorgen aan wie jullie zijn en aan jullie verbintenis met elkaar en jullie dierbaren.

Mijn professionele achtergrond

Als 9-jarige maakte ik mijn debuut met presenteren in het openbaar: aan mij de eer om de nieuwe burgemeester van mijn toenmalige woonplaats toe te spreken. Heel erg leuk om te doen!
Maar dat niet alleen, als kind was ik altijd aan het schrijven en was de Sinterklaasperiode voor mij het hoogtepunt van het jaar. Ik had toen al in de gaten wat er belangrijk was in het leven van de mensen om mij heen. En benoemde dat met woorden en gevoel.
Na mijn universitaire studie in Leiden heb ik zowel bij grote als kleine bedrijven gewerkt. Mijn werkervaring strekt zich uit van het terrein van communicatie en marketing, tot arbeidsbemiddeling en coaching.
Toen de fase kwam dat vrienden in onze omgeving gingen trouwen, werd ik regelmatig gevraagd om te speechen en nam ik ook wel eens de rol van de trouwambtenaar over.
In 2006 kwam het vak van trouwambtenaar echt op mijn pad, en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf en combineer ik het trouwen met opdrachten op het terrein van tekstschrijven en presenteren.
Zo combineer ik mijn talenten (inlevingsvermogen, intuïtie, communicatie, presentatie) met mijn missie (mensen raken).

View Michaëla Halewijn-Oomen's profile on LinkedIn

Wie ben ik

Zelf ben ik inmiddels alweer enige tijd getrouwd en moeder van 2 jongens. Ik ben een echt gevoelsmens en neem echt de tijd voor de mensen om mij heen. Ben heel trouw in mijn vriendschappen en hou van een goed gesprek.
Met een grote interesse voor de wereld om mij heen, ben ik van vele markten thuis. Mijn levenspad tot nu toe heeft mij gevormd tot wie ik nu ben, en ik ben me er zeer wel van bewust dat vreugde en verdriet soms dicht naast elkaar liggen. Koester dat wat er is.
Ik kan zeer geïnspireerd raken van fotografie, een goed boek, een mooie zin, een prikkelende film. Ik geniet van mijn gezin en speel graag hockey en tennis. En met schrijven, schilderen en mooie muziek laad ik mezelf helemaal op.

Rest mij nog een vraag: wie zijn jullie? Ik ontmoet jullie graag!

PS: Wil je nog meer over mij weten? Lees dan verder op toptrouwambtenaren.nl , het kwaliteitscollectief van 4 buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand waar ik deel van uitmaak.